To propozycja dla fanów wieprzowiny, którzy aktualnie są na diecie. Danie dobrze smakuje i nie zawiera zbędnych kalorii
Czas przygotowania potrawy: 60 minut razem z pieczeniem

Składniki

• 6 kotletów schabowych
• 1por
• Pieprz cytrynowy i sól do smaku
• 1 główka czosnku
• Garść rukoli
• Oliwa z oliwek lub  oliwa smakowa( w zależności od preferencji smakowych)

Dodatki:
Kasza jaglana lub ryż brązowy

Przygotowanie:

Schab natrzyj   rozdrobnionym czosnkiem i dopraw przyprawami, a następnie owiń zielonym porem.

IMG_4549

Ułóż schab w naczyniu żaroodpornym i skrop oliwą. Posyp rukolą.

IMG_4554

Na koniec zawiń naczynie ze schabem w rękaw foliowy tak jak na zdjęciu.

IMG_4556
Tak przygotowaną potrawę należy piec około 50 minut do 1 godziny. Najlepiej podawać z kaszą pęczak, jaglaną lub z brązowym ryżem i z surówką. Ja akurat wyjątkowo nie byłam na diecie, dlatego zaserwowałam sobie pieczone ziemniaki :)
Schab owinięty porem bardzo estetycznie wygląda na talerzu i wspaniale smakuje. Schab bez panierki zawiera dużo mniej kalorii. To dobra alternatywa dla tych którzy lubią wieprzowinę, a zmuszeni są liczyć kalorie.

obiad